Jun nas je dočekao sa tropskim temperaturama i olujama, ovde na Mirijevu. Nije bilo lako prilagoditi se tako napornim vremenskim prilikama, ali klinci i klinceze iz vrtića ”Slonče” se nisu dali pokolebati! Inspirisani dečjim pitanjima gde je to otišla jedna od njihovih vaspitačica i ”a šta ona to radi na moru?”, odlučili smo da deci na sva ta pitanja odgovorimo na jedan kreativan način! Naši vaspitači su posvetili svoje vreme iznalaženju različitih načina da prizovu more u Mirijevo, kada već ne možemo i sami da odemo sa decom na plažu!

Naravno, glavnina svih tih avantura je svakako bila u vidu različitih aktivnosti u našem dvorištu, uključujući i sportić sa Goranom, ali i edukativne razgovore o zaštiti od sunca i zašto je bitno da čuvamo našu kožu da ne izgori. Uživajući u različitim tematskim igrama, stoički smo izdržali silne ujede komaraca, te sa osmehom nosimo te neprijatne crvene pečate!

Našli smo način i da morski vajb prenesmo u same prostorije vrtića ”Slonče”. Deca iz jaslene grupe su uz pomoć vaspitača kreirala svoj veliki akvarijum pun plavih ribica, a njihovi drugari iz vrtićke grupe su se posebno posvetili ukrašavanju zajedničkih hodnika u kojima svi mogu da uživaju. Na taj način utičemo na kreiranje posebne atmosfere povezanosti svih grupa i sve dece u našem vrtiću. Pritom, naši klinci iz vrtićke grupe su tako imali mogućnost da svojim predlozima i radom utiču na izgled vrtića i učestvuju u stvaranju atmosfere.

Preneli smo dobru atmosferu i na naše aktivnosti engleskog jezika, kada nas je naš voljeni Cookie vodio na piknik i častio nas sladoledom! Nebitno da li je na srpskom ili engleskom, mi se uvek lepo provodimo i ludo zabavljamo!

Ovaj mesec je bio poseban za nas i jer smo se svi zajedno slikali i ovekovečili godinu koja je za nama. U isto vreme, radujemo se periodu koje nam predstoji – čekaju nas nove avanture i novi izazovi, a mi smo spremni da rastemo zajedno! Uskoro se bliži i naš prvi rođendan, a mi planiramo da kroz leto nastavimo i dalje uz letnje aktivnosti i čarolije.

Dobro došli u vrtić i jasle ”Slonče”!

Facebook komentari